Veličina teksta

+

-

Samoprocjena Poslodavaca

Provedite samo-procjenu koliko je vaša tvrtka spremna za zapošljavanje osoba s invaliditetom

Ovaj alat će vam pomoći da dobijete uvid u sve aspekte prilagođavanja radnog okruženja i procesa kako bi tvrtka stvorila kvalitetne preduvjete za ravnopravno uključivanje osoba s invaliditetom u radni kolektiv i omogućavanja da postignu visoku produktivnost na radnom mjestu.

Samoprocjenu možete napraviti u pet kategorija, pri čemu sami birate koje kategorije želite obuhvatiti, možete samo jednu, nekoliko ili sve. Nakon ispunjavanja online upitnika dobit ćete izviješće s procjenom stanja prilagođenost vaše tvrtke i prijedlozima za daljnje unapređenje.

Odaberite kategorije za koje želite provesti samoprocjenu:

  • Strateška opredijeljenost i razina informiranosti
  • Analiza radnog mjesta
  • Postupak zapošljavanja i uvođenja u radno mjesto
  • Prilagodba radnog okruženja i radnog mjesta
  • Korištenje poticaja i podrške

Svaka od kategorija predstavlja jednu ključnu fazu u upravljanju ljudskim potencijalima dok u ovom slučaju te faze su promatrane iz perspektive zapošljavanja osoba s invaliditetom. Nakon što odaberete kategorije za koje želite napraviti samoprocjenu imati ćete mogućnost preuzimanja upitnika koji ćete kasnije trebati ispuniti online, a kako biste mogli pripremiti odgovore. Za svaku kategoriju je naveden broj pitanja koji se nalazi u upitniku te procijenjeno vrijeme ispunjavanja upitnika. Temeljem vaših odgovora u upitniku na kraju ćete dobiti rezultate samoprocjene koji označavaju razinu prilagođenosti vašeg poduzeća u kontekstu zapošljavanja osoba s invaliditetom kao i preporuke u onim područjima u kojima su rezultati pokazali da vaša tvrtka nije prilagođena.

Svi podaci koji će unijeti u upisnik neće biti javno dostupni već će se samo koristiti za potrebe za statističke obrade svih poslodavaca koji su koristili ovaj alat, a kako bi dobili uvid u stanje prilagođenosti poslodavaca u Hrvatskoj za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Kao što je prethodno navedeno vi možete birati za koje kategorije želite ispunjavati upitnik ovisno o vašem interesu, a u svakom trenutku ćete moći napraviti samoprocjenu i za ostale kategorije koje niste bili inicijalno odabrali.